Motriz Marketing http://www.motrizmarketing.nl Just another WordPress site Wed, 06 Jun 2012 09:45:13 +0000 en hourly 1 Motriz Marketing Gaat Naar Amerika http://www.motrizmarketing.nl/marketing-nieuws/motriz-marketing-gaat-naar-amerika http://www.motrizmarketing.nl/marketing-nieuws/motriz-marketing-gaat-naar-amerika#comments Wed, 06 Jun 2012 09:44:18 +0000 Dennis Miedema http://www.motrizmarketing.nl/?p=630
 • Welkom Op De Website Van Motriz Marketing Hier zullen we het belangrijkste marketing nieuws uit binnen- en...
 • ]]>
  Motriz Marketing gaat verhuizen naar Amerika. Ok, (nog) niet letterlijk, maar wel qua site! Vanaf vandaag gaan we ons namelijk voor 100% richten op Engelstalige landen met onze nieuwe site: Motriz Marketing.

  Waarom doen we dit?
  - 90% van onze klanten komt uit Engelstalige landen, dus een NL site heeft niet veel zin
  - Er zijn veel meer kansen in de VS en Engeland op online marketing gebied
  - We hebben veel van wat we weten geleerd in de VS, dus het is ook een soort eerbetoon
  - De Engelstalige site heeft veel meer features dan de NL site en is dus een echte verbetering

  Wat kun je verwachten van een Engelstalige Motriz Marketing?
  - De keiharde waarheid over internet marketing: tips en tricks gebracht met een flinke dosis zelfspot en sarcasme, persoonlijke ervaringen en confronterende opmerkingen
  - Een focus op internet marketing en dan (in het begin) met name op SEO

  Wil je een sneak preview?
  Bij deze een paar voorbeelden van welke kant we op zullen gaan met onze nieuwe site:

  1) 7 Reasons Why the Google Penguin Update Was Fd Up
  De Google Penguin update heeft in het gezicht gespuugd van een hoop website eigenaars, maar waarom? Wat maakte deze Google update zo fucked up? Daar gaat dit artikel over.

  2) If Google Was God
  In den beginne was er niks… en toen kwam Google op dag 1 en die schiep de aarde en van de aarde de hemel en bla bla bla. Met andere woorden: wat zou er gebeuren als Google God was? Een hele hoop… zoals je zult lezen in deze met sarcasme volgepropte column. Een echte aanrader voor mensen in de SEO wereld!

  3) 13 Company Killing IM Mistakes And How To Prevent Them
  Sommige internet marketing fouten zijn niet fijn voor je bankrekening, maar andere zijn voorbij k-u-t en slopen je bedrijf als je niet oppast. Dit artikel gaat dieper in op de 13 grootste fouten die je als online bedrijfseigenaar kunt maken…

  Goed, de Nederlandstalige site blijft nog een tijd in de lucht maar alle nieuwe artikelen zullen we op de nieuwe Motriz Marketing site zetten. We hopen je dan ook op onze Engelstalige site tegen te komen en zoals wij altijd zeggen:

  Op naar meer verkeer, meer conversies en meer business!

  Met vriendelijke groet,

  Het Motriz Marketing Team

  Related posts:

  1. Welkom Op De Website Van Motriz Marketing Hier zullen we het belangrijkste marketing nieuws uit binnen- en...
  ]]>
  http://www.motrizmarketing.nl/marketing-nieuws/motriz-marketing-gaat-naar-amerika/feed 3
  Interview Over Content Marketing Met Slagter Media http://www.motrizmarketing.nl/marketing-columns/interview-slagter-media http://www.motrizmarketing.nl/marketing-columns/interview-slagter-media#comments Wed, 04 Apr 2012 15:02:47 +0000 Dennis Miedema http://www.motrizmarketing.nl/?p=620 Wil je meer weten over content marketing en copywriting? Dan is dit interview met Christian Slagter van Slagter Media een aanrader! Lees daarom snel verder.

  Deze week even iets heel anders bij Motriz Marketing: deze week delen wij als voorstanders van content marketing graag een interview over dit onderwerp met je. Ons “slachtoffer” (woordspeling: slagter-offer) is daarvoor Christian Slagter van Slagter Media.

  Wie/Wat Is Slagter Media En Wat Onderscheidt Jullie Van Anderen?

  Bij deze wil ik Dennis bedanken voor het interview. Nadat hij voor Slagter Media al een interview had gedaan kon ik natuurlijk niet achterblijven om een wederdienst te doen.

  In september 2010 besloot ik voor mijzelf te beginnen, nadat ik vier jaar in loondienst had gewerkt voor de websites Belegger.nl en Analist.nl. Ik had altijd al het idee om een eigen bedrijf te starten en ondanks dat ik het naar mijn zin had was dit naar mijn mening het perfecte moment. Als boerenzoon en enigst kind werd ik al vroeg geconfronteerd met het ondernemerschap en hoe het is om op je eigen benen te moeten staan. Lang wist ik niet precies waar ik een eigen bedrijf in wilde beginnen, maar door de opkomst van internet en online marketing, tezamen met mijn interesse voor het creëren van content (tekst, video), werd Slagter Media geboren.

  Slagter Media is opgericht met de gedachte om mensen te helpen met hun online content. Iedereen kan natuurlijk teksten schrijven, maar er komt meer bij kijken. Hoe creëer je bijvoorbeeld waardevolle content en breng je deze daarna onder de aandacht? Met Slagter Media probeer ik bedrijven en instellingen daarmee te helpen.

  Daarbij onderscheidt Slagter Media zich van andere bedrijven door de focus op content marketing. In Nederland zijn er ontzettend veel online marketing bureaus met elk hun eigen unieke producten en eigenschappen. Sommigen van hen gebruiken ook de term content marketing, maar vaak dekt dit niet de lading. Met Slagter Media probeer ik het begrip content marketing meer onder de aandacht te brengen, uit te leggen wat het precies betekent en hoe bedrijven hiervan kunnen profiteren. Dit doe ik onder meer via mijn blog, waarop ik elke maandag, woensdag en vrijdag een artikel plaats.

  Tot slot houdt Slagter Media zich ook bezig met de ontwikkeling en exploitatie van diverse online projecten.

  Wanneer Heb Je Iets Aan Content Marketing?

  Ik ben van mening dat je altijd iets aan content marketing hebt, aangezien content de drijfveer van iedere website is. Veel bedrijven denken nog dat alleen online en/of offline adverteren de meeste klanten oplevert. Uiteraard draagt het bij aan de klantbeleving, maar mensen prikken hier snel doorheen.

  Door het creëren van waardevolle content biedt je (potentiële) klanten iets waar zij behoefte aan hebben en dat is de essentie van content marketing. Mensen zijn online vaak op zoek naar oplossingen. Wanneer bedrijven deze gratis weten te bieden in de vorm van content bouwen ze vertrouwen en autoriteit op bij deze klant.

  Wanneer Heb Je Niets Aan Content Marketing?

  Haha, altijd lastig. Je hebt naar mijn mening niets aan content marketing wanneer je niet gelooft in het creëren van waardevolle content. Vaak hoor ik mensen zeggen “we moeten iets doen met social media”, zonder daarbij een achterliggende strategie op te stellen. Als je denkt “we moeten iets doen met content marketing”, stel jezelf dan eerst de volgende vraag: “Wil ik mijn producten alleen maar verkopen, of wil ik dat mijn klanten mij zien als een betrouwbaar bedrijf dat een autoriteit is in zijn vakgebied?”. Content marketing is namelijk niet simpel een verkooppraatje zoals een advertentie, maar komt neer op inhoud. Wanneer je dit niet kunt bieden is content marketing niet iets voor jou.

  Als je daarnaast niet van plan bent om gratis kennis weg te geven raad ik je aan niet aan content marketing te beginnen. Hiermee biedt je namelijk via blogs, artikelen, white papers, ebooks, video’s etc. gratis content aan.

  Content Marketing Doen Betekent Over 10 Jaar … ?

  Over 10 jaar staat content marketing nog altijd voor het creëren van waardevolle content. Content marketing is al honderden jaren oud (tractorfabrikant John Deere begon er ooit mee met de uitgave van een informatief magazine) en ik verwacht dat het nog lang zal blijven bestaan. De vorm waarin content kan worden aangeboden gaat wel veranderen door alle technologische ontwikkelingen, met daarbij meer interactie tussen bedrijven en bezoekers.

  Waar begint copywriting en houdt content marketing op? Is er überhaupt een verschil?
  Copywriting houdt zich voornamelijk bezig met het creëren van webteksten. Dit is een belangrijk onderdeel van content marketing en daardoor overlappen ze elkaar. Content marketing is echter veel breder. Onder de term content vallen bijvoorbeeld ook afbeeldingen en video’s. Daarnaast houdt copywriting zich niet bezig met marketing, oftewel het verspreiden van de content. Er is dus weldegelijk een verschil.

  Als mensen 1 ding van dit interview over content marketing zouden kunnen onthouden, wat zou jij dan willen dat ze onthouden?
  Dat content marketing een lange adem vergt, maar dat het je op langere termijn veel kan opleveren.

  Tot zover het interview! Hou onze website in de gaten voor meer interviews en marketing columns.

  Met vriendelijke groet,

  Het team van Motriz Marketing

  No related posts.

  ]]>
  http://www.motrizmarketing.nl/marketing-columns/interview-slagter-media/feed 4
  Linkbuilden Voor Dummies – Backlinks In 3 Stappen http://www.motrizmarketing.nl/linkbuilding/linkbuilden-voor-dummies http://www.motrizmarketing.nl/linkbuilding/linkbuilden-voor-dummies#comments Thu, 22 Mar 2012 11:43:19 +0000 Dennis Miedema http://www.motrizmarketing.nl/?p=613 Snap je geen reet van waarom je niet het succes bereikt met linkbuilden dat je wilt bereiken? Of snap je nul komma nul van backlinks? Lees dan dit!

  Wees eerlijk: linkbuilden is niet altijd even makkelijk. Ik bedoel… je weet dat je hoger in Google moet komen en je weet dat je daar backlinks (links van andere sites die linken naar jouw site) voor nodig hebt, maar hoe krijg je die in godsnaam? En wat is het verschil tussen goede backlinks en slechte backlinks?

  Ondertussen roepen SEO specialisten van bedrijf A dat je iets NIET moet doen met linkbuilden, maar die van bedrijf B weer dat je het juist WEL moet doen. F*cking irritant toch? Ontzettend frustrerend want je bedrijf draait uiteraard om meer dan Google en dus heb je geen tijd voor al dat gezeik.

  Daarom vonden we het hier bij Motriz Marketing de hoogste tijd om een stappenplan voor linkbuilden te maken dat zonder gezeik precies uitlegt wat je wanneer moet doen om hoger in Google te komen met behulp van backlinks.

  Lees snel verder!

  Stap 1 Van Linkbuilden: Doelwitten Vinden

  Website zoekmachine optimalisatie is niet mogelijk als je niet systematisch te werk gaat. Hetzelfde geldt voor linkbuilden: ga niet totaal willekeurig websites benaderen voor backlinks, maar zet eerst een onderzoekje op.

  Zo doe je dat:

  1) Download de SEOMoz toolbar voor Firefox of Google Chrome hier
  Na het installeren kun je Firefox of Chrome openen, iets zoeken via Google en vervolgens zie je het onderstaande gebeuren in de zoekresultaten:

  Zo ziet linkbuilden met de SEOMoz toolbar er uit
  Met deze toolbar kun je direct zien wat je aan een website hebt qua SEO

  De met rood omcirkelde balkjes waar DA bovenstaat zijn belangrijk om op te letten. DA staat namelijk voor “Domain Authority”. Domain Authority wordt berekend op basis van het aantal linking root domains (het aantal verschillende website adressen) en nog vele andere factoren. Domain Authority doet een voorspelling van hoe goed de site in het geheel het zal doen in de zoekresultaten op een schaal van 1-100.

  Jouw doel: succesvol linkbuilden door contact op te nemen met sites met een DA die 30 of meer is.

  2) Maak een lijstje van sites met een DA van 30+
  In het plaatje hierboven gebruikten we het zoekwoord “Cuba reizen” als voorbeeld dus laten we voor het gemak even doorgaan met dit voorbeeld zodat je weet wat de bedoeling is. Stel nou dat je een affiliate bent die te werk gaat in de reisbranche, jouw site richt zich specifiek op reizen naar Zuid-Amerika en je wil je pagina over Cuba een boost geven qua SEO.

  Wat doe je dan?

  - Google op LAND XYZ reizen, LAND XYZ reis, LAND XYZ vakantie, etc. Waarom? De relevantie van een link bepaalt de waarde die deze link doorgeeft. Met andere woorden: een link VAN een pagina over Cuba NAAR een pagina over Cuba geeft de hoogste waarde door (want precies hetzelfde onderwerp), gevolgd door een link VAN een pagina over Cuba NAAR één over een ander land in Zuid-Amerika (want gerelateerd onderwerp) en een link met de laagste waarde is één van een pagina die over een ander onderwerp gaat.

  - Copy paste alle sites die je tegenkomt met een DA (Domain Authority) van 30+ naar Excel.

  - Ga door tot je 25-50 sites in je lijstje hebt staan. Backlinks krijgen is een stuk makkelijker als je kunt terugvallen op een lijst met doelwitten.

  Stap 2 Van Linkbuilden: Backlinks Krijgen

  Nu je weet hoe je doelwitten voor linkbuilding moet vinden wordt het natuurlijk tijd om te ontdekken wat je moet doen als je ze eenmaal gevonden hebt!

  Zo ga je te werk…

  1) Breid je lijstje uit met de volgende kolommen:
  - Laatste contact op
  - Laatste reactie op
  - Contact methode
  - Resultaten

  Waarom? Omdat je wilt weten met wie je al wel contact op hebt genomen en wie niet, wie er gereageerd heeft en wie niet (hier kom ik later nog even op terug), hoe je contact met de website eigenaar hebt opgenomen zodat je het later nog eens kunt doen en omdat je snel wilt kunnen zien wat de resultaten zijn.

  2) Denk na over hoe je contact gaat opnemen
  Je wil echt niet weten hoeveel website eigenaars dit stukje van het linkbuilden proces helemaal verkeerd aanpakken. Wat doen ze namelijk? Ze nemen op zo’n manier contact op dat echt maar 1% van alle mensen waar ze contact mee opnemen reageert, laat staan backlinks geeft!

  Wat doen ze fout?

  - Ze beginnen hun vraag op een compleet onpersoonlijke manier: “Beste website eigenaar,”

  - Ze tonen totaal geen interesse of respect voor de website eigenaar waar ze een reciprocal link (backlink) van willen

  - Ze geven geen of maar één manier om contact met ze op te nemen

  Wat moet je dus doen? Juist: wees persoonlijk, toon interesse, vraag DAN pas om links en geef meerdere mogelijkheden om contact met je op te nemen.

  Voorbeeld van hoe het wel moet:

  Backlinks krijgen doe je zo!

  3) Neem contact op
  Gebruik een vergelijkbare manier van contact opnemen als het voorbeeld hierboven en ga de websites op je lijstje van sites met een Domain Authority van 30+ één voor één af.

  Je zult zien dat er door wat persoonlijkheid en interesse veel meer mensen zullen reageren dan vroeger het geval was (als je ooit aan linkbuilding hebt gedaan). Vergeet niet om in de kolom van “Laatste contact op” de datum in te vullen.

  Tip: kun je geen contactformulier of emailadres vinden op een website? Zoek dan naar de naam van een medewerker of de naam van diegene die voor de blog van de site schrijft en kijk of hij/zij een Twitter, Facebook, Google+ of LinkedIn account heeft (Google even). Vaak kun je via deze omweg toch nog contact opnemen met mensen!

  4) Ontvang reacties met open armen, maar ga erna onderhandelen
  Drie verschillende dingen kunnen gebeuren naar aanleiding van je verzoek om te linkbuilden: je krijg “Nee” als antwoord, je krijgt helemaal geen antwoord of je krijgt een positieve reactie.

  Laten we eerst even kijken naar wat je moet doen om backlinks te krijgen als je een positieve reactie krijgt en erna naar wat je moet doen met negatieve of geen reacties…

  Gefeliciteerd! Iemand wil je best een link geven, maar waar moet je nou op letten?

  - Aantal andere backlinks: elke pagina kan maar een beperkte waarde doorgeven via externe en interne links. Laten we de waarde van een pagina even 1 noemen en wat blijkt? Als er maar 1 externe link is dan krijgt deze een waarde van 0,5 mee. Zijn er echter 10 links dan is de waarde doorgegeven aan jouw link nog maar 0,1. Probeer daarom een link te krijgen van een pagina met 5 of minder externe links.

  - Exacte link tekst (exact match anchor text) of algemene link tekst (broad match anchor text): het is altijd beter om alleen de zoekterm waar jouw pagina voor is geoptimaliseerd als tekst van de link te krijgen dan “klik hier” of een vergelijkbare algemene link tekst. Is jouw zoekwoord dus “Cuba reizen” dan is de beste link tekst “Cuba reizen”.

  - Vergeet relevantie niet tijdens het linkbuilden: probeer een link te krijgen van een pagina over precies hetzelfde onderwerp als de pagina waar je een link voor wilt en anders één van een pagina over een gerelateerd onderwerp.

  - Plek van de link op de pagina: een link in de tekst van een artikel geeft altijd meer waarde door dan een link in de footer of een ander menu van een website.

  5) Controleer altijd je link op een nofollow
  Wanneer een link een nofollow attribuut heeft dan betekent dit dat de waarde die de link doorgeeft vrijwel nihil is. Sommige sneaky website eigenaren proberen je dan ook te belazeren door je wel links te geven maar ze nofollowen die backlinks vervolgens. Daarom is een nofollow check onderdeel van linkbuilden op een goede manier.

  Download hiervoor de SEOBook toolbar voor Firefox hier en klik na het openen van Firefox op deze knop:

  Zo kun je veilig linkbuilden zonder dat mensen misbruik maken van nofollow
  Deze knop kun je aan de rechterkant van de SEOBook toolbar vinden

  Vervolgens zullen alle links met het nofollow attribuut rood gearceerd worden en daarmee zie jij dus of jouw link een nofollow heeft of niet. Handig toch?

  Stap 3 Van Linkbuilden: Hoezo Nee?

  Backlinks krijgen gaat niet zonder slag of stoot en daarom vroeg ik je om ook een kolom aan te maken voor “Laatste reactie op” in je lijst met doelwitten voor links:

  Zodat je 2-3 weken later kunt kijken wie er nooit heeft gereageerd en het nog eens kunt proberen! Geen reactie betekent namelijk lang niet altijd geen interesse, want hoeveel mensen hebben wel niet een email inbox die volstroomt met spam berichten? Soms raak je gewoon even verloren tussen de andere emails dus probeer het bij iedereen zeker 2-3 keer voordat je het opgeeft.

  En wat betreft mensen die “Nee” zeggen: hoezo nee? Misschien hebben ze dan wel geen interesse in een link, maar stel nou dat je ze aanbiedt om een gast blog (artikel voor op hun site) te schrijven. Vaak krabbelen ze dan terug en geven ze je alsnog een reciprocal link als ze je gast blog leuk vonden.

  Meer Doen Met Backlinks En Linkbuilden

  Wist je dat er naast direct contact opnemen met website eigenaren nog heel veel andere manieren zijn om succesvol te linkbuilden en zo in no time meer website bezoekers te krijgen?

  En zou je graag geholpen willen worden bij het linkbuilden? Neem dan nu contact met ons op voor meer informatie over wat onze linkbuilding service voor je kan doen.

  Ik hoop dat je iets hebt kunnen leren van dit artikel over linkbuilden, de kunst van het backlinks krijgen en zoals wij altijd zeggen:

  Op naar meer verkeer, meer conversies en meer business!

  Dennis Miedema
  Motriz Marketing

  No related posts.

  ]]>
  http://www.motrizmarketing.nl/linkbuilding/linkbuilden-voor-dummies/feed 3
  Marketing Nieuws Week 11 Maart 2012 http://www.motrizmarketing.nl/marketing-nieuws/marketing-nieuws-week-11-maart-2012 http://www.motrizmarketing.nl/marketing-nieuws/marketing-nieuws-week-11-maart-2012#comments Sun, 18 Mar 2012 13:12:49 +0000 Dennis Miedema http://www.motrizmarketing.nl/?p=597
 • Marketing Nieuws Week 10 Maart 2012 In het marketing nieuws van week 10 maart 2012 werd...
 • Marketing Nieuws Uit Week 1 – Januari 2012 Week 1 in januari 2012 zat boordevol marketing nieuws waarbij...
 • Marketing Nieuws Uit Week 3 Januari 2012 In het marketing nieuws van week 3, januari 2012 speelde...
 • ]]>
  Het marketing nieuws van week 11 2012: Google’s updates des doods, Oost-Europa viel Nederland online aan, de fake Kony 2012 viral video en meer!

  Het regende opvallende marketing nieuws items deze week in ons koudekikkerlandje, dus laten we snel gaan kijken naar wat er gebeurde maar vooral ook naar waarom het gebeurde… iets waar ik andere sites gek genoeg niet over heb horen praten!

  Marketing Nieuws Item 1) Google Updates Des Doods?

  Google kwam in het marketing nieuws van deze week voorbij met een tweetal aanpassingen:

  1) Er komen meer directe antwoorden en feiten op vragen van gebruikers die afkomstig zijn van Google zelf waardoor zoekmachine gebruikers dus niet allerlei externe sites hoeven te bezoeken maar op het Google netwerk zelf kunnen blijven “want dat is gebruiksvriendelijker”.

  Als het goed is zeggen alle goede SEO specialisten nu “ja maar”. Waarom?

  Gebruikers laten landen op pagina’s/sites van het Google netwerk zelf betekent namelijk weer een extra manier voor Google om advertenties weer te geven en om zo dus meer geld te verdienen.

  Daarnaast worden zoekresultaten “exacter”, oftewel: het verschil tussen woorden als de auto Jaguar en jaguar (het dier) herkend zal worden door de zoekmachine en dat betekent dat er meer pagina’s met zoekresultaten komen = meer ruimte voor advertenties = meer geld voor Google.

  2) Google wil overgeoptimaliseerde websites straffen.

  Wat betekent dat? Dat sites die goede content bevatten en slechte SEO hebben hoger in Google komen te staan dan sites met slechte content maar die wel optimaal gebruik maken van de SEO ranking factors.

  De oplettende online marketeer heeft inmiddels door dat dit een verkapt vervolg is op de Google Panda update: kwaliteit (van content) boven kwantiteit (van optimalisatie). Dit betekent uiteraard dat de zoekresultaten nog subjectiever gaan worden, want laten we vooral niet vergeten dat er voor de Google panda update honderden tot duizenden “quality checkers” zijn gevraagd om websites door te nemen en o.a. te zeggen of ze hun creditcard informatie zouden toevertrouwen aan die sites of niet. Oftewel: er werd om een mening gevraagd, maar in hoeverre is die mening betrouwbaar?

  Binnen de SEO wereld zet de verschuiving van objectieve zoekresultaten (gebaseerd op getallen als aantal linking c blocks, PageRank, etc.) naar subjectieve zoekresultaten (gebaseerd op meningen uit social media en meningen van “quality checkers”) hiermee dus door. De vraag is of dat goed is…

  Ik vind van niet: de mening van de meerderheid is op die manier immers gedoemd om de mening van de minderheid te verdrinken in de zoekresultaten en als ik even naar mezelf kijk leer ik het meeste van de minderheid (experts bedoel ik dan) dan van de meerderheid, dus ik zie een wereld vol “hoe vul je een glas met drinken” zoekresultaten, een wereld van majority rule:

  Het marketing nieuws over SEO laat steeds meer zien dat de mening van de meerderheid telt
  Het marketing nieuws qua SEO laat steeds meer een verschuiving van objectieve waardes naar de normen en waarden van de meerderheid zien, maar of dat goed is?*

  Marketing Nieuws Item 2) Oost-Europese Hackers Versus NL: 2-0?

  Heb je toevallig op woensdagmiddag tijdens de lunch Nu.nl bezocht? Dan zou het heel goed kunnen dat jouw computer geïnfecteerd is geraakt met een virus zonder dat je het door hebt gehad. Nu.nl bleek volgens het marketing nieuws die dag namelijk enige tijd malware te hebben afgegeven die door geen enkel antivirus scanner werd gedetecteerd en verwijderen gaat ook niet soepeltjes.

  Uit onderzoek is gebleken dat het doel van de hackers was om met behulp van de schadelijke software overgenomen computers een groot spam netwerk te maken, een zogenaamd botnet. Controle bij klanten toonde echter aan dat de malware niet goed functioneerde. Het spoor dat is gevolgd door beveiligingsbedrijf Fox IT leidt intussen naar een Russische crimineel die in ondergrondse fora opereert onder de naam Piupiupo.

  Ook de website Ov-chipkaart.nl is deze week aangevallen vanuit het buitenland. Daarom heeft de website besloten verkeer uit het buitenland te blokkeren tot de aanval stopt. Uit onderzoek is gebleken dat het ook hier gaat om een aanval uit het oosten van Europa.

  Met andere woorden: Oost-Europe hackers hebben het plotseling gemunt op Nederlandse websites, maar waarom? Misschien vanwege dat meldpunt over Oost-Europeanen van de PVV?

  Als we het marketing nieuws van deze week moeten geloven dan is het rode gevaar nog lang niet geweken!
  Ik ben benieuwd of er meer marketing nieuws items voorbij gaan komen over Oost-Europese hackers, maar nog meer naar in hoeverre Wilders hier de oorzaak van is**

  Marketing Nieuws Item 3) Privacy Problemen Voor Facebook En Co

  Facebook, Twitter en een aantal andere appmakers worden ervan beschuldigd dat ze via apps op telefoons adresboekgegevens zonder toestemming van de gebruikers hebben verstuurd naar hun eigen servers. De aanklagers geven aan dat er miljarden contacten uit de adreslijsten van tientallen miljoenen smartphone gebruikers zijn gestolen, gekopieerd of hoe je het ook wilt noemen.

  Dat is op zichzelf al een schande natuurlijk, maar de grote vraag is niet hoeveel maar waarom? Waarom komt er in het ene na het andere marketing nieuws item voorbij dat bedrijven mensen ongevraagd volgen?

  Komt het door de onvoorzichtigheid (lees: lompheid) van de programmeurs, door de hebzucht van de bedrijven omdat ze de gegevens voor groot geld doorverkopen of door James Bond achtige spionage taferelen waarbij iedereen in de gaten moet worden gehouden wegens terrorisme of whatever?

  Wat de oorzaak ook is, ik vraag me af waarom er WEL om een parlementaire enquête wordt gevraagd wat betreft misstanden in de Kerk, maar NIET om één wordt gevraagd wat betreft de eindeloze stroom mensen die ongevraagd gevolgd worden en waarom deze mensen ongevraagd gevolgd worden…

  Overig Marketing Nieuws

  Hieronder volgt een kleine greep uit het overige marketing nieuws:

  - Kony 2012 meest viral video ooit

  De 30 minuten durende video over het ter verantwoording roepen van oorlogsmisdadiger/verzetsleider Joseph Kony werd in slechts 6 dagen tijd 100 miljoen keer bekeken en dat is meer dan Lagy Gaga met haar clip voor Bad Romance die dit aantal in 18 dagen bereikte.

  Een voorbeeld van het promotiemateriaal van Kony 2012
  De Kony 2012 hype is compleet: de meest viral video ooit en het gaat nog over een bloedserieus onderwerp in plaats van mevrouw baby (Lady Gaga Goegoe) ook!***

  Over de film: de film schetst een beeld van de situatie in Uganda in het bijzonder en de situatie in Afrika in het algemeen en ondanks de status van meest virale video ooit was er ook veel kritiek op de video want: A) Kony wordt verantwoordelijk gehouden voor een paar honderdduizend doden, maar de president van het land voor rond de 7 miljoen, B) Kony is in 5-6 jaar niet meer gezien volgens de mensen in Uganda en C) maar 31% van het geld dat de organisatie achter de video ophaalt gaat daadwerkelijk naar Afrika. Google maar als je de feiten wilt controleren.

  - Internet censuur China en Iran neemt toe

  Volgens Reporters Zonder Grenzen zijn er het afgelopen jaar 199 bloggers en journalisten opgepakt vanwege hun activiteiten op internet en dat is meer dan voorheen. Iran is daarnaast bezig met het ontwikkelen van haar eigen “nationale internet” dat compleet is afgesloten van de rest van de wereld. Absoluut niet leuk voor de Iranezen, maar online marketeers daar hoeven opeens niet meer te concurreren met de rest van de wereld. Lees: bizarre situatie.

  - Geen gat in SCADA-systemen Nederlandse bruggen en sluizen

  In eerder nieuws werd gewaarschuwd voor de staat van de Nederlandse bruggen en sluizen die gemakkelijk van een afstand te bedienen zouden kunnen zijn (o.a. via het internet) en daarmee erg makkelijk te hacken. Deze week zei Schultz, minister van Infrastructuur en Milieu, dat problemen in het verleden al zijn aangepakt en dat de bruggen en sluizen zijn omgezet van lokale internetverbindingen naar het centrale beveiligde netwerk van Rijkswaterstaat.

  Dat klinkt als dingen goed praten in mijn oren, want als je vroeger problemen hebt aangepakt en nu voor de veiligheid van bruggen en sluizen wordt gewaarschuwd… wat betekent dat dan? Juist: dat die problemen dus niet (voldoende) zijn opgelost. En wat betreft dat netwerk van Rijkswaterstaat: als ze de FBI en CIA kunnen hacken, dan Rijkswaterstaat helemaal dus dat zegt echt nul komma nul.

  Kortom: bruggen en sluizen zijn nog steeds niet goed beveiligd, maar inmiddels ontkennen we dat.

  Tot zover deze editie van het Motriz Marketing nieuws uit marketing land en daarbuiten. Als je meer wilt weten over het nieuws van de afgelopen tijd dan raad ik je aan om eens te kijken waar het marketing nieuws uit week 10 en week 9 over gingen.

  Hopelijk tot volgende week bij het nieuws van week 12 en ik wens je nog een fijn weekend.

  Op naar meer verkeer, meer conversies en meer business!

  Dennis Miedema
  Motriz Marketing

  * Bron plaatje: dirtbox.net
  ** Bron plaatje: fergdawg.blogspot.com
  *** Bron plaatje: sabotagetimes.com

  Related posts:

  1. Marketing Nieuws Week 10 Maart 2012 In het marketing nieuws van week 10 maart 2012 werd...
  2. Marketing Nieuws Uit Week 1 – Januari 2012 Week 1 in januari 2012 zat boordevol marketing nieuws waarbij...
  3. Marketing Nieuws Uit Week 3 Januari 2012 In het marketing nieuws van week 3, januari 2012 speelde...
  ]]>
  http://www.motrizmarketing.nl/marketing-nieuws/marketing-nieuws-week-11-maart-2012/feed 3
  6 Social Media Voorbeelden: De Beste En De Slechtste http://www.motrizmarketing.nl/social-media/social-media-voorbeelden http://www.motrizmarketing.nl/social-media/social-media-voorbeelden#comments Thu, 15 Mar 2012 11:11:47 +0000 Dennis Miedema http://www.motrizmarketing.nl/?p=561
 • 9 Do’s En Don’ts Van Een Goed Social Media Beleid Waar moet je op letten bij het opstellen van een...
 • ]]>
  Op zoek naar social media voorbeelden voordat je zelf een social media campagne opzet? Hier vindt je voorbeelden van wat je wel en NIET moet doen!

  Social media als Facebook en Twitter zijn ongekend populair tegenwoordig, maar er zijn genoeg social media voorbeelden van bedrijven die dachten mee te kunnen liften op de hype maar zich door de opzet van hun social media campagne in de vingers sneden met reputatieschade als gevolg.

  Daarom deel ik graag een aantal social media voorbeelden met je zodat je ziet waar de kansen liggen én waar de valkuilen zijn.

  Ben je er klaar voor? Lees dan snel hieronder verder!

  De 3 Beste Social Media Voorbeelden – Zo Moet Het

  Hieronder volgt een lijstje van social media voorbeelden (voorbeelden van social media campagnes dus) waar je veel van kunt leren:

  1) De Old Spice Guy gaat van TV naar social media
  Deodorant fabrikant Old Spice had al tijden een enorm populaire “running gag” (terugkerende grap) als reclame op TV in de vorm van een zogenaamd sexy man (de “Old Spice Guy”) die zichzelf totaal niet serieus neemt en vrouwen probeert te overtuigen hun man als hem te laten ruiken. Voorbeeld:

  Wat deed Old Spice? Ze namen de Old Spice Guy en lieten hem vragen van het publiek beantwoorden waarmee het eendimensionale karakter van TV opeens meerdere kanten liet zien en dus menselijker werd. In drie dagen tijd werden er rond de 180 YouTube video’s live gezet begeleidt door een heel aantal Tweets. Resultaat: de hype was compleet. Vele bedrijven probeerden deze social media compagne vervolgens te imiteren, van Sesamstraat tot Cisco!

  Andere leuke social media voorbeelden zijn:

  2) De bekendmaking van de Ford Explorer 2011
  Normaalgesproken geldt er een bepaalde routine bij de bekendmaking van een nieuwe auto door een fabrikant: een autoshow, mooie modellen naast de nieuwe auto en rock muziek op de achtergrond.

  Ford koos er echter voor om de 2011 versie van haar Explorer via een social media campagne op Facebook bekend te maken. Hiervoor werd een speciale Fan Page gemaakt met veel foto’s, video’s en live beelden en als klap op de vuurpijl konden fans meedoen aan een loterij met als de te winnen hoofdprijs de nieuwe auto.

  De campagne werd een rage omdat Ford de regels brak wat betreft hoe je nieuwe auto’s aankondigt. Ook opvallend vergeleken met andere social media voorbeelden: alle foto’s, video’s en overige materialen op de Fan Page waren individueel te Liken en dat zorgde voor een veel groter bereik dan wanneer alleen de Page zelf te Liken is.

  3) De Pepsi Refresh campagne
  Pepsi Refresh was een social media campagne van een jaar lang waarbij goede delen genomineerd konden worden voor een gedeelte van 20 miljoen dollar aan financiële ondersteuning.

  Hierbij konden de bezoekers van de website elke maand op hun favoriete goede doelen stemmen en vervolgens werd er geld (van 5.000 tot 250.000 dollar) toegekend aan de winnaars. Pepsi maakte voor deze campagne een website die het mogelijk maakte voor goede doelen om zich aan te melden en om hun goede doel te promoten en website bezoekers konden vervolgens stemmen op goede doelen. Het leuke was ook dat de boel elke maand een Refresh kreeg oftewel: nieuwe doelen, nieuwe kansen.

  De campagne was zo succesvol omdat de website het heel makkelijk maakte voor goede doelen en mensen om mee te doen, er werden TV reclames gemaakt en meer.

  Misschien wel de belangrijkste reden waarom deze campagne in dit rijtje van beste social media voorbeelden thuishoort: de campagne kreeg meer stemmen dan de vorige presidentsverkiezingen in de VS!

  Pepsi Refresh is één van de beste social media voorbeelden van de afgelopen jaren
  Pepsi Refresh is één van de beste social media voorbeelden van de afgelopen tijd vanwege meerdere redenen o.a. natuurlijk het helpen van vele goede doelen!

  De 3 Slechtste Social Media Voorbeelden – Zo Moet Het NIET

  Soms kun je ook veel leren door te zien wat je NEVER EVER moet doen. Daarom volgen hieronder een aantal social media voorbeelden uit de hel waar slechte campagnes naartoe gaan zodra ze een allesbehalve stille dood zijn gestorven:

  1) De “Road Rage” Van Chrysler
  Iemand met toegang tot de Twitter account van auto fabrikant Chrysler plaatste de volgende allesbehalve vriendelijke Tweet:

  Chrysler hoort zonder twijfel thuis in het rijtje van slechtste social media voorbeelden
  Let op wat gezegd wordt via je bedrijfsaccount voordat er straks een anti-bedrijf campagne wordt opgestart door de consument!

  Hoewel dit niet een social media campagne betreft en het bedrijf snel de Tweet verwijderde leidde het tot een storm van kritiek… een anti-Chrysler campagne als het ware.

  Kijk en DAT is nou typisch één van die social media voorbeelden die maar weer eens aangeeft hoe belangrijk het opstellen van een social media beleid is.

  2) Het stel uit Singapore dat ging trouwen
  - Een man van 23 (Mark) en zijn verloofde Aubrey (47 jaar oud), beide uit Singapore, gingen Facebook en YouTube op om support te zoeken voor hun verboden liefde.

  - Na 3500 Likes beloofden ze hun trouwdag live uit te gaan zenden. Mark (de man) vergat zijn trouwring, stapte uit de auto en rende snel naar huis. Vervolgens hoorden kijkers het geluid van een crash en het beeld ging op zwart

  - Vervolgens verscheen een bericht in beeld van een verzekeringsmaatschappij met een boodschap in de trant van “Onverwachte dingen gebeuren in het leven. Wees verzekerd zodat je geliefden gerust gesteld zullen zijn.”

  Gevolg?

  Misbruik maken van de goede wil van mensen hoort zeker weten bij de slechtste social media voorbeelden!
  Als je niet op de juiste manier met verhalen omgaat in je campagne dan kunnen mensen zich misleidt voelen…

  Zorg er dus voor dat je bij het maken van een social media campagne niet te ver gaat met het vertellen van een verhaal en geef je publiek een oprechte reden om de waarde van je merk/bedrijf in te zien.

  3) McDonald’s vroeg om ervaringen van klanten
  Met het motto “als je iets met trots maakt, kunnen mensen dat proeven” plaatste McDonald’s berichten op Twitter onder de hashtag #McDStories en vroeg klanten om hun ervaringen te delen via deze hashtag.

  De bedoeling was dat klanten hun ervaringen over hoe lekker het eten was zouden delen, maar klanten interpreteerden het verzoek van McDonald’s massaal op een hele andere manier:

  De social media campagne van McDonald's liep verkeerd af
  Wees duidelijk over wat de bedoeling is van je campagne, want anders kunnen er misschien wel dingen gezegd worden die tegen je gaan werken

  Zorg er dus altijd voor dat de mensen voor wie de social media campagne gemaakt is PRECIES weten wat de bedoeling is voor jij en je bedrijf straks ook in het rijtje met social media voorbeelden van hoe het niet moet voorbij komen…

  Hulp Nodig Bij Je Social Media Campagne?

  Wil je een social media campagne opzetten, maar ben je er nog niet helemaal over uit wat het beste bij jouw markt en dus bedrijf past?

  En wil je er 99% zeker van zijn dat jouw campagne een succes wordt zoals die van Old Spice en niet een ramp zoals die van McDonald’s? Neem dan nu contact met ons op!

  Motriz Marketing helpt je graag bij het creëren van een social media actie waar mensen nog lang over zullen praten in plaats van “weer een actie waar een gratis iPad wordt weggegeven”.

  Goed, ik hoop dat je iets hebt kunnen leren van alle social media voorbeelden van vandaag en dat het tijdens het opzetten van je volgende social media campagne van pas komt.

  Op naar meer verkeer, meer conversies en meer business!

  Dennis Miedema
  Motriz Marketing

  Related posts:

  1. 9 Do’s En Don’ts Van Een Goed Social Media Beleid Waar moet je op letten bij het opstellen van een...
  ]]>
  http://www.motrizmarketing.nl/social-media/social-media-voorbeelden/feed 3
  Marketing Nieuws Week 10 Maart 2012 http://www.motrizmarketing.nl/marketing-nieuws/marketing-nieuws-week-10-maart-2012 http://www.motrizmarketing.nl/marketing-nieuws/marketing-nieuws-week-10-maart-2012#comments Sun, 11 Mar 2012 13:32:20 +0000 Dennis Miedema http://www.motrizmarketing.nl/?p=537
 • Marketing Nieuws Uit Week 1 – Januari 2012 Week 1 in januari 2012 zat boordevol marketing nieuws waarbij...
 • Marketing Nieuws Uit Week 3 Januari 2012 In het marketing nieuws van week 3, januari 2012 speelde...
 • Marketing Nieuws Uit Week 5 Februari 2012 In het marketing nieuws van week 5 februari 2012 bleek...
 • ]]>
  In het marketing nieuws van week 10 maart 2012 werd China onderschat, forceerde Google het gebruik van betaaldienst Wallet en kwam Apple ook voorbij.

  Lees snel hieronder verder voor meer achtergrondinformatie bij dit en meer marketing nieuws uit week 10 van dit jaar. Jeetje wat vliegt de tijd toch weer hè?

  Marketing Nieuws Item 1) Gebruik Google Wallet Want Anders…

  Google kwam deze week in het marketing nieuws voorbij omdat het voortaan app ontwikkelaars zal dwingen haar eigen betalingssysteem Google Wallet te gebruiken want anders…

  Anders is het hup, kwak, in de prullenbak met die app!

  Waar app ontwikkelaars vroeger zelf konden zien welke betaalmethode mensen konden gebruiken om aankopen te doen binnen een app hebben ze nu dreigmails gekregen van Google om alleen nog maar Wallet te gaan gebruiken. Nou, lekker dan.

  Waarom is Google weer monopolistisch bezig? Omdat het een deel van de bedragen die via Google Wallet worden verwerkt krijgt. Hiermee gaat het bedrijf dus eigenlijk Apple achterna die uitgevers vorig jaar verplichtte abonnementen aan te bieden via de App Store. Dit leidde destijds tot een storm van kritiek, maar gek genoeg heb ik nog niet veel slechts gehoord over deze zet van Google…

  Marketing Nieuws Item 2) China Nog Niet Klaar Met Groeien

  De Amerikaanse regering kwam voorbij in het marketing nieuws van deze week omdat zij een rapport had opgesteld over de wereldwijde mobiliteit en transport mogelijkheden in haar Transportation Energy Data Book en hierin kwamen twee interessante grafieken voorbij:

  Uit het marketing nieuws van deze week bleek dat China wordt onderschat
  De auto-industrie van China kan gemakkelijk extreem snel groeien
  Uit grafieken zoals die hierboven blijkt maar weer wat voor economische supermacht China al is én nog kan worden

  Vertaling van de grafieken: China zat in 2009 pas op het aantal auto’s per 1000 personen wat de VS in 1918 bereikte terwijl er vele malen meer mensen wonen.

  Ondertussen roept jan en alleman in het marketing nieuws van de afgelopen maanden dat de rek uit de Chinese economie is, dat er problemen zijn daar op de huizenmarkt, de Chinese munt (yuan) doet raar, etc. maar ondertussen kun je aan grafieken zoals deze zien dat China nog een lange weg te gaan heeft: er is nog zoveel groei mogelijk.

  De auto-industrie daar zal met de toenemende welvaart van de middenklasse binnen 10-15 jaar ongetwijfeld een enorme explosieve groei laten zien en elke marketeer moet zich dan even achter de oren krabben en afvragen wat er nog meer te halen valt in China.

  Ik zie in ieder geval weinig redenen om de Chinese economie af te schrijven. Sterker nog: (online) marketing staat daar ongetwijfeld nog in de kinderschoenen en je zou gek zijn als je daar niet gebruik van zou proberen te maken!

  Marketing Nieuws Item 3) De iPad 3 Hype

  Apple kondigde deze week in het marketing nieuws officieel de iPad 3 aan en hiermee was de hype onder Apple fans compleet, maar…

  De rest van de wereld vroeg zich ondertussen af waarom er vrij weinig verbeterd is. Want ja het scherm heeft een grotere resolutie en de camera ook en dat ding is wat sneller, maar er zit geen vernieuwende technologie in het apparaat en dat was voor velen toch wel een teleurstelling.

  Ikzelf wordt niet warm of koud van de iProducten en vind het niet meer dan logisch dat Apple weinig vernieuwende dingen heeft gedaan, want de druk van de concurrentie is er simpelweg niet. In de Nederlandse tablet markt heeft Apple bijvoorbeeld een marktaandeel van 80%. Dus als je al zover voorop loopt ten opzichte van de concurrentie, waarmee zou je dan nog gaan sprinten met je iPad 3?

  Er was weer een hype omtrent de iPad 3 in het marketing nieuws van deze week
  Zoals vanouds bleken de meeste geruchten over het nieuwe Apple product waar te zijn en aangezien dit al meerdere keren achter elkaar zo geweest is vraag ik me af: in hoeverre zit Apple achter de vele geruchten over haar producten?

  Overig Marketing Nieuws Deze Week

  Hieronder volgt een kleine greep uit de rest van het marketing nieuws:

  - Google+ mikt op verdubbeling aantal gebruikers in 2012

  Google+ heeft recent de grens van 100 miljoen gebruikers bereikt en ook al is dat een groei die hoger is dan verwacht volgens Vic Gundotra (senior vice president) is het haast drie keer niks vergeleken met de 845 miljoen gebruikers van Facebook. Daarnaast bleek uit eerder marketing nieuws ook al dat Google Plus gebruikers veel minder lang het sociale netwerk bezoeken dan gebruikers van Facebook hun sociale netwerk bezoeken.

  Kortom: leuk doel, maar in hoeverre kan Google+ zich onderscheiden? Ik zie namelijk eerder een sociaal netwerk dat gebruikt wordt door SEO specialisten omdat het van Google is dan ongeremde groei omdat het sociale netwerk zoveel vette functies heeft. Tuurlijk, die Kringen zijn cool, maar er is meer nodig om Facebook van de troon te stoten…

  - Anonymous publiceert broncode Norton AntiVirus

  De hacktivisten kregen naar eigen zeggen de broncode van Norton AntiVirus 2006 in handen en deden tegelijkertijd een oproep aan de FBI om de gearresteerde LulzSec leden (andere hackersgroep) vrij te laten die recent waren opgepakt nadat bleek dat hun leider een FBI informant was geworden.

  De clou: geen enkele Norton gebruiker zal schade ondervinden omdat de code inmiddels alweer zes jaar oud is terwijl deze regelmatig wordt geüpdate én het laat zien aan FBI-achtige partijen over de hele wereld dat Anonymous naast moraalridders ook dieven zien en dat er misschien wel maatregelen moeten worden genomen om de internet vrijheid te beperken. Oftewel: ik snap deze zet niet helemaal en daarom vraag ik me dan ook af “what am I missing here”?

  - Inloggegevens klanten Hostnet gelekt

  Ook Hostnet is het slachtoffer geworden van hackers
  Ook Hostnet kwam in het marketing nieuws voorbij als zijnde een gehackt bedrijf met een waarschijnlijk slechte beveiliging

  Nog meer klantgegevens liggen op straat, zo bleek deze week uit het marketing nieuws. Ik krijg een beetje idee dat zodra ik ook maar één voet buiten de deur zet dat ik gelijk op iemand zijn adresgegevens stap want er zijn wel HEEL veel beveiligingslekken de laatste tijd. Of veel ICT mensen zijn verkeerd bezig of dit soort dingen zijn zovaak in het nieuws om mensen de noodzaak van internet wetgeving in te laten zien. Het is hoe dan ook allesbehalve een goede zaak.

  Tot zover het nieuws van deze week! Zoals je inmiddels hopelijk gemerkt hebt speelt er veel meer in (en achter de schermen van) marketing land dan je in eerste instantie zou denken

  Ik hoop dat je weer hebt genoten van deze editie van het marketing nieuws hier op de Motriz Marketing website en hoop dat je volgende week terug komt voor een nieuwe editie!

  Als je meer achtergrond informatie wilt hebben van het nieuws uit marketing land van de afgelopen weken, dan raad ik je aan om even te kijken bij het marketing nieuws van week 9 (en dat van vorige weken).

  Op naar meer verkeer, meer conversies en meer business!

  Dennis Miedema
  Motriz Marketing

  Related posts:

  1. Marketing Nieuws Uit Week 1 – Januari 2012 Week 1 in januari 2012 zat boordevol marketing nieuws waarbij...
  2. Marketing Nieuws Uit Week 3 Januari 2012 In het marketing nieuws van week 3, januari 2012 speelde...
  3. Marketing Nieuws Uit Week 5 Februari 2012 In het marketing nieuws van week 5 februari 2012 bleek...
  ]]>
  http://www.motrizmarketing.nl/marketing-nieuws/marketing-nieuws-week-10-maart-2012/feed 3
  Waarom Goede SEO Specialisten Net Als Eminem Zijn http://www.motrizmarketing.nl/seo/seo-specialisten-en-eminem http://www.motrizmarketing.nl/seo/seo-specialisten-en-eminem#comments Thu, 08 Mar 2012 11:16:13 +0000 Dennis Miedema http://www.motrizmarketing.nl/?p=511
 • Wat Zijn Zoekwoorden? Goede Zoekwoorden Vinden In 3 Stappen Veel ondernemers roepen hard op: wat zijn zoekwoorden? En hoe...
 • ]]>
  Raar maar waar: als je goede SEO specialisten wilt inhuren dan heb je mensen nodig met de kwaliteiten van rapper Eminem. Waarom? Lees verder!

  Ik hoor je bijna denken: “Wat hebben SEO specialisten in godsnaam met Eminem te maken?” Meer dan je denkt! In de volgende paragraven kom je er vanzelf achter…

  SEO Specialisten En Eminem Gebruiken Verrassend Veel Woorden

  Terwijl veel rappers kiezen voor woorden die direct rijmen (veel, heel, steel, etc.) kiest de altijd controversiële Eminem voor woorden die eigenlijk niet rijmen op papier maar wel in klankvorm: benen, velen, geven, nemen, etc. Het is één van zijn sterkste punten.

  Goede SEO specialisten spelen ook met woorden op onverwachte manieren, want:

  1) De specialisten van een goed SEO bedrijf vinden zoekwoorden met een koop intentie door er “actie woorden” achter te plakken (actie, aanbieding, prijs, abonnement, etc.) of voor te plakken (gratis, beste, goedkope, goedkoopste, etc.)

  2) Ze bekijken woorden vanuit meerdere perspectieven. Enkel-meervoud: bedrijf => bedrijven, specialist => specialisten, etc. Overtreffende trap: bruin worden => bruiner worden, reizen => verre reizen, etc. Synoniemen: bruin worden => zonnen, telefoon => gsm, smartphone, etc.

  3) Net zoals Eminem zorgvuldig de woorden kiest die hij gebruikt doen goede SEO specialisten dat ook: ze kijken naar de populariteit van zoekwoorden, de concurrentie qua SEO, de concurrentie qua AdWords en meer.

  Zoals je ziet: SEO specialisten gebruiken Google zoekwoorden op onverwachte manieren om zo de beste kansen voor je te vinden op het gebied van search engine optimalisatie.

  SEO specialisten gebruiken net als Eminem woorden op onverwachte manieren
  Surprise! Omdat specialisten op het gebied van SEO veel meer onverwachte woorden ontdekken dan andere mensen kunnen ze veel sneller veel meer website bezoekers voor je regelen omdat ze consequent woorden met weinig concurrentie vinden

  Goede SEO Specialisten En Eminem Kennen Geen Dagelijkse Sleur

  Wat veel mensen niet weten is dat Eminem op z’n minst sinds 1992 actief was in de wereld van de rap, maar pas zeven jaar later (1999) doorbrak met The Slim Shady LP. Vaak zien mensen het grote succes van artiesten zonder dat ze weten hoe lang het heeft geduurd om de top te bereiken en dat zorgt voor een vertroebeld beeld van wat er voor nodig is.

  Hetzelfde geldt voor de meeste ondernemers die SEO specialisten willen inhuren:

  Ze zien bedrijven als Wikipedia, Amazon, Bol.com enzovoorts keer op keer op keer hoog in Google staan en willen dat ook. Zeg nou zelf: jij wilt dat toch ook? Het probleem is alleen dat je als je geen goed beeld hebt van wat er voor nodig is om succesvol te zijn met SEO je al snel slachtoffer wordt van de trucs van een black hat SEO bedrijf.

  Ik hoor zo’n SEO bedrijf wat gebruik maakt van technieken die niet worden toegestaan door Google (= black hat) al roepen: “1,000 links voor maar XYZ euro” of “binnen een maand gegarandeerd op nummer 1 in Google voor welk zoekwoorden dan ook”.

  Dat soort website zoekmachine optimalisatie technieken werken alleen totaal niet want A) het gaat niet om HOEVEEL links je hebt maar om de KWALITEIT van de links die je hebt en B) er concurreren verschillende bedrijven voor verschillende zoekwoorden dus een SEO bedrijf dat resultaten garandeert zonder dat ze weet welke zoekwoorden het om gaat is alsof president Bush had gezegd: “Afghanistan en Irak overnemen en stabiel krijgen? Doen we wel even in een maand!”

  Kortom: goede SEO specialisten weten dat zoekmachine optimalisatie gaat om wie de langste adem heeft hoe saai of dagelijkse sleur achtig het ook wordt.

  Goede SEO specialisten zullen je zeggen dat je een lange adem nodig hebt voor SEO resultaten
  De realiteit qua SEO resultaten bereiken is simpelweg dat degene die de langste adem heeft wint in de zoekresultaten

  Het gaat om wie er keer op keer op keer op meer details let qua on-page optimalisatie… om wie er consequenter aan het linkbuilden is… om wie meer doet met social media als Facebook, Twitter en Google+, enzovoorts.

  Eminem Maakt Dingen Heel Persoonlijk… SEO Specialisten Ook

  Één van de oorzaken van het grote succes van Eminem was de manier waarop hij dingen heel persoonlijk kon maken: waar andere rappers het hadden over “bling bling” of fictieve verhalen vertelden, had Eminem het over zijn vrouw, zijn kind, zijn armoede.

  Goede SEO specialisten gaan ook heel persoonlijk te werk:

  1) Ze weten dat Facebook Likes, Shares en Comments bijdragen aan hoog in Google staan net zoals Twitter Tweets en Retweets en +1’s op Google+ dat doen. Daarom steken de specialisten van een goed SEO bedrijf meer tijd in jou helpen met social media dan andere bedrijven.

  2) Goede SEO specialisten weten dat er sinds de Google Panda update meer en meer wordt gekeken naar “usage data”: tijd doorgebracht op de site, de bounce rate (welk percentage bezoekers vertrekt na slechts één pagina te hebben bekeken), maar ook het percentage terugkerende bezoekers. Daarom steken ze tijd in de interactie aangaan met de volgers van je social media accounts, want hoe persoonlijker de band met jouw bedrijf hoe groter de kans dat mensen terugkeren om meer dingen op bijvoorbeeld de blog van de site te lezen.

  3) De specialisten bij een goed SEO bedrijf weten dat het tegenwoordig niet alleen meer gaat om goede content schrijven waar een bepaald zoekwoord vaak instaat, maar ook om de persoonlijke “touch”: hoe meer een bedrijf haar gezicht laat zien op de site en via social media door meningen en een blik achter de schermen te delen, hoe populairder het bedrijf in de zoekresultaten én erbuiten wordt.

  Kort gezegd: Eminem was authentieker dan andere rappers omdat hij zo persoonlijk te werk ging. Daarom is het van belang dat jij en je bedrijf ook persoonlijk zijn.

  SEO specialisten moeten net als Eminem persoonlijk zijn
  Durf jij net zo persoonlijk als Eminem omgaat met z’n rijms om te gaan met je (potentiële) klanten?

  Eminem Probeert Dingen Als Eerste… Goede SEO Specialisten Ook

  Zoals al eerder gezegd: terwijl de meeste rappers kwamen met muziek over juwelen, sieraden, etc. of verzonnen dingen had Eminem het over de realiteit van zijn bestaan, dus over armoede, zijn vrouw en kind, drugs, etc.

  Daarmee probeerde hij dingen als eerste en dat is ook iets wat de specialisten van een goed SEO bedrijf moet doen.

  Waarom?

  Kort door de bocht gezegd gaat SEO om niets meer en niets minder dan evenaren wat de concurrenten in de zoekresultaten doen en net een stapje verder gaan dan hun om op nummer 1 te belanden.

  Als je echter zoek SEO technieken toepast waar de meeste concurrenten nog niet eens mee bezig zijn dan wordt het wel ERG makkelijk om bovenaan te staan hè! En daarom zijn goede SEO specialisten bezig met de “nieuwste” SEO trends:

  - Lokale zoekresultaten
  - Video marketing
  - Image SEO (zoekmachine optimalisatie voor plaatjes)
  - Nieuws SEO (zoekmachine optimalisatie voor nieuwsberichten/persberichten)
  - Social media & viral marketing
  - Hoog ranken met apps in de Store van Apple of de Market van Android
  - Content marketing
  - Geavanceerde on-page optimalisatie (o.a. PageRank blackholes, topic modelling en meer)

  Kortom: als je weet dat SEO gaat om woorden op onverwachte manieren gebruiken, de langste adem hebben, persoonlijk zijn en out of the box denken… dan kan je niets anders doen dan concluderen dat SEO specialisten in hun eigen vakgebied doen wat Eminem ijn zijn vakgebied doet!

  Op Zoek Naar Goede SEO Specialisten?

  Ben je het zat om zelf heel veel zoekmachine optimalisatie te doen terwijl je het idee hebt dat je niet helemaal weet waar je mee bezig bent? Vind je dat er een gebrek aan expertise op het gebied van SEO is binnen je bedrijf, expertise die goede SEO specialisten wel hebben?

  En wil je meer weten over hoe je hoger in Google komt door woorden op onverwachte manieren te gebruiken, door de langste adem te hebben, door persoonlijk te zijn en/of door out of the box te denken?

  Neem dan nu contact met ons op, want wij volgen alle “principes van Eminem” hier bij Motriz Marketing!

  Niet alleen dat: we hebben beschikken ook over vele creatieve SEO technieken voor linkbuilden die al wel in de VS gebruikt worden (waar wij begonnen zijn), maar nog niet in Nederland en daarom zijn ze IDEAAL om je concurrenten mee in te halen. Wacht dus niet en neem nu contact met onze SEO specialisten op… en zoals wij altijd zeggen:

  Op naar meer verkeer, meer conversies en meer business!

  Dennis Miedema
  Motriz Marketing

  Related posts:

  1. Wat Zijn Zoekwoorden? Goede Zoekwoorden Vinden In 3 Stappen Veel ondernemers roepen hard op: wat zijn zoekwoorden? En hoe...
  ]]>
  http://www.motrizmarketing.nl/seo/seo-specialisten-en-eminem/feed 4
  Marketing Nieuws Week 9 Februari 2012 http://www.motrizmarketing.nl/marketing-nieuws/marketing-nieuws-week-9-februari-2012 http://www.motrizmarketing.nl/marketing-nieuws/marketing-nieuws-week-9-februari-2012#comments Sun, 04 Mar 2012 13:07:38 +0000 Dennis Miedema http://www.motrizmarketing.nl/?p=500
 • Marketing Nieuws Uit Week 5 Februari 2012 In het marketing nieuws van week 5 februari 2012 bleek...
 • Marketing Nieuws Uit Week 6 Februari 2012 Het marketing nieuws uit week 6 van februari 2012 ging...
 • Marketing Nieuws Uit Week 7 Februari 2012 Het marketing nieuws van week 7 ging o.a. over eng...
 • ]]>
  Het marketing nieuws van week 9, 2012, ging over Google’s “geliefde” privacy beleid, foto stelende Android apps, het ACTA verdrag en meer!

  De oplettende marketeer heeft deze week in het marketing nieuws een aantal opvallende zaken voorbij zien komen die invloed hebben op bedrijven, de consument en het gebruik van internet in het algemeen.

  Hieronder volgt een kleine greep uit het marketing nieuws van deze week…

  Marketing Nieuws Item 1) Google Duwt Privacy Beleid Door Je Strot

  Het nieuwe privacybeleid van Google ging donderdag 1 maart 2012 in en vervolgens verscheen groot in het nieuws uit marketing land dat verschillende Europese instellingen twijfelen aan de eerlijkheid en rechtmatigheid van dit beleid.

  Daarom is er een Europees onderzoek gestart om te achterhalen of het nieuwe privacybeleid in strijd is met Europese regels en of het grote gevolgen zal hebben voor de gebruikers van Google.

  In het marketing nieuws van week 9 kwam Google's privacy beleid weer eens voorbij
  We zijn benieuwd naar wat de EU gaat zeggen over Google’s privacy beleid, maar nog meer naar of het echt iets uitmaakt…

  Maar waar gaan al die protest geluiden uit marketing land, Europa en verder eigenlijk over? Google kan volgens hun nieuwe beleid volledige profielen maken van haar gebruikers en die vervolgens commercieel toepassen en/of verkopen.

  Volgens Google zelf is het nieuwe beleid ontstaan omdat het oude, dat bestond uit ongeveer 70 documenten, veel te lang is. Daarom is hij herschreven en grotendeels ingekort tot enkele documenten.

  Zou ik ook zeggen hoor Google, want wat is er namelijk in werkelijkheid aan de hand?

  Het oude beleid had grote beperkingen aangezien het niet toestond om informatie uit te wisselen tussen verschillende diensten van Google. Was je bijvoorbeeld ingelogd op je Google account en ging je dan via de zoekmachine zoeken op schoenen dan mocht Google je geen aanbevelingen doen van filmpjes over schoenen als je vervolgens op YouTube zat.

  Google verzekert ondertussen dat haar “privacy strategie” niet gewijzigd is en heeft aangegeven graag mee te werken aan het Europese onderzoek. Ja hoor, tuuuuurlijk!

  Want nu komt de clou van dit marketing nieuws: stel het onderzoek wijst uit dat Google jouw privacy aan het schenden en die van mij, die van je buurman, die van je familie en noem maar op… wat gebeurd er dan?

  Google krijgt een boete van tientallen tot honderden miljoenen. Dat klinkt veel voor de gemiddelde Sjonnie en Anita om het even kort door de bocht te zeggen, maar ondertussen zal Google door het schenden van privacy miljarden verdienen… als het niet op korte termijn is dan wel binnen een paar jaar. Oftewel: voor Google is het niet meer dan een tik op de vingers en erna lekker doorgaan. Toen Microsoft op een gegeven moment een tik op de vingers kreeg van honderden miljoenen na miljarden te verdienen aan Windows en Microsoft Office ging het erna ook lekker verder.

  Ondertussen vragen mensen zich af waarom bedrijven met dit soort dingen wegkomen: daarom dus. Ik durf het bijna niet te zeggen maar welk bedrijf is de volgende in een lange lijst van multinationals die geen reet geven om privacy?

  Ik krijg daarnaast ook het idee dat website zoekmachine optimalisatie een stuk lastiger kan worden, omdat ranking checks mogelijk lastiger worden door nog meer personalisatie van zoekresultaten.

  Marketing Nieuws Item 2) Facebook En D’r “Mobile Money Machine”

  Facebook kwam deze week ook meerdere keren voorbij in het marketing nieuws:

  - Yahoo dreigt Facebook aan te klagen als het voor de beursgang niet snel even betaald voor een paar (zo’n 10-20) patent schendingen. Uit meerdere hoeken werd vervolgens geroepen dat het verdacht was want Yahoo had er ook eerder mee kunnen komen.

  Vanuit deze hoek roepen wij alleen dit: het is niet verdacht, maar aasgieren gedrag! Lees: even snel kijken of we bedrijf X indirect kunnen beschuldigen van patent schending en hup, aanklagen die hap! In de VS hebben ze een woord voor dit soort mensen: patent trolls.

  - Facebook gaat samen met een aantal grote mobiele providers samenwerken om mobiele betalingen mogelijk te maken. Dat wordt dan een mobiele strategie genoemd, maar ondertussen bestaat de NFC technologie die hetzelfde mogelijk maakt al een tijdje dus de vraag is hoe innovatief het is. De mobiele providers kunnen straks dus (veel te hoge) facturen via Facebook naar klanten versturen. Ikzelf denk dan ook even aan de gevolgen qua privacy van mensen met een mobiel abonnement. Dit plaatje geeft de mentaliteit van Facebook mooi weer:

  Facebook kwam op meerdere manieren in het marketing nieuws
  Een leuke cartoon over waarom Facebook gebruiken gratis is

  Toekomst voorspelling voor het marketing nieuws: omdat Facebook betalingen via mobiel zelf zal kunnen verwerken verwacht ik dat haar game- en appmakers nog een probleem gaan krijgen. Wat zou ik namelijk doen als ik Facebook was? Alle gamemakers en appmakers dwingen om in-game aankopen via mijn betaalmethode te laten lopen om zo een percentage van de inkomsten op te strijken (à la PayPal), maar onze beste vriendjes bij Zynga (goed voor iets van 10-20% van Facebook inkomsten) laten we natuurlijk met rust hè!

  Marketing Nieuws Item 3) Anonymous Versus… Iedereen?

  Deze week leek het in het nieuws alsof Anonymous tijdelijk leed aan het Tupac syndroom: claimen dat je het tegen alles en iedereen wil en kan opnemen (rapper Tupac had het altijd over “me against the world”). Waarom?

  1) Interpol arresteerde 25 vermeende leden van Anonymous

  2) Vervolgens werd bekend gemaakt dat de politie Anonymous kon infiltreren door de anonieme werkwijzes die zij gebruikt tegen haar te gebruiken.

  3) Anonymous haalde vervolgens als wraak actie de website van Interpol, een internationaal samenwerkingsverband van politie eenheden, offline:

  Anonymous kwam in het nieuws door de site van Interpol neer te halen
  Het werd Anonymous deze week niet makkelijk gemaakt, maar hetzelfde valt te zeggen van de mensen bij Interpol natuurlijk!

  Omdat ik het al vaker over Anonymous heb gehad wilde ik ook dit keer het e.e.a. over deze groep in het nieuws van deze week delen. Maar goed, wat vind ik van deze actie? Zoals gezegd in eerdere edities van het marketing nieuws van Motriz: aan de ene kant goed dat ze geen enkele vorm van privacyschending, consumenten rechten schendingen, etc. tolereren en hier tegen in actie komen, maar ik vraag me nog steeds af of het niet averechts zal werken en uiteindelijk zal leiden tot het ernstig beperken van de vrijheid die internet ons biedt.

  Overig Marketing Nieuws

  Bij het overige marketing nieuws van deze week in vogelvlucht:

  1) Ahold neemt Bol over
  Ik zie het al voor me: Hamsterweken op Bol.com (2 boeken voor de prijs van 1 of zoiets), nu één pak huismerk koekjes gratis bij elke bestelling, etc. Maar even zonder dollen: het was wachten totdat Bol overgenomen werd door een grotere partij omdat het zo’n ontzettend succesvol bedrijf is met een top klantenservice, maar Ahold? Dat klinkt een beetje alsof Coca Cola morgen Samsung koopt. Sorry, ik zie het nut er niet van in en volgens mij ligt dit te ver van de core business van Ahold af en het lijkt op dit moment dus gedoemd om te falen.

  2) Nederland stelt ondertekenen ACTA uit
  Ik zeg: netjes! Directe of indirecte beperkingen van internet vrijheden zijn een gevaar voor elke online marketeer behalve diegene die een monopolie positie in handen probeert te krijgen (Google, Facebook, etc.) Er zijn intussen ook miljoenen handtekeningen verzameld dus hopelijk is ACTA in de nabije toekomst (excuses voor het taalgebruik) “FAKDAT” (fuck dat).

  3) Buitenlandse goksites moeten op zwart
  Wacht eens even… heeft de Nederlandse staat niet een deel van Holland Casino in handen? Yes! Dus is de Nederlandse staat die buitenlandse goksites gaat verbieden mogelijk ten gunste van Holland Casino dan geen belangenverstrengeling? Ja, ja en nog eens ja!

  Maar goed, ondertussen gebeurd het nog steeds want de grote spelers van het kapitalisme worden nog groter door het afdwingen van (bijna) monopolie posities via overheden maar gek genoeg hebben de meeste economen en marketeers die truc nog niet door.

  4) Gebruik Google+ blijft achter
  Deze week kwam ook in het marketing nieuws voorbij dat Google+ achterblijft vergeleken met andere social media: een gebruiker van Google+ zat slechts 3 minuten op de site in januari en dat is niks vergeleken met de 405 minuten van Facebook!

  We roepen al een tijdje voor de grap dat Google+ hét sociale netwerk is voor SEO specialisten want de enige die het gebruiken ZIJN mensen die bezig zijn met SEO en snel ff wat links willen delen via het sociale netwerk van Google zelf. Als we deze cijfers zien dan vraag ik me af of die grap misschien wel waar is?

  5) Android apps en iPhone apps kunnen zonder toestemming foto’s stelen (kopiëren)
  Waar eerder al bleek dat door een “fout” in iOS (het besturingssysteem van de iPhone) apps “per ongeluk” toegang kregen tot foto’s wanneer een gebruik locatiegegevens deelde bleek deze week uit het nieuws in marketing land dat Android apps precies dezelfde “fout” hebben.

  Ik heb in bovenstaande paragraaf expres woorden als “fout” en “per ongeluk” tussen haakjes gezet, omdat al eerder is gebleken dat Google graag maling heeft aan mensen hun privacy en al eerder is gebleken dat iPhone’s hét favoriete toestel zijn van politie mensen omdat deze makkelijk te volgen zijn.

  Als we even doordenken en ons afvragen wat er dan met deze foto’s gedaan wordt: misschien heeft één van beide of hebben beide bedrijven technologie in handen waarmee ze plaatjes kunnen analyseren, zo de context kunnen opmaken en dit vervolgens voor advertenties kunnen gebruiken?

  Hoe dan ook krijg ik een nare smaak in m’n mond bij dit soort nieuws dus ik sluit dan ook deze editie af met dit plaatje:

  Android apps kwamen in het marketing nieuws op een bizarre en onverwachte manier
  Waarom kunnen foto’s zomaar door apps “gestolen” worden? En de hamvraag: waarvoor worden deze foto’s vervolgens gebruikt? Het kan haast geen toeval zijn dat zowel Apple als Google het foto kopiëren toelaat

  Ik hoop dat je weer hebt genoten van deze editie van het marketing nieuws hier op de Motriz Marketing website en hoop dat je volgende week terug komt voor een nieuwe editie!

  Als je meer achtergrond informatie wilt hebben van het nieuws uit marketing land van de afgelopen weken, dan raad ik je aan om even te kijken bij het marketing nieuws van week 8 (en dat van vorige weken).

  Op naar meer verkeer, meer conversies en meer business!

  Dennis Miedema
  Motriz Marketing

  Related posts:

  1. Marketing Nieuws Uit Week 5 Februari 2012 In het marketing nieuws van week 5 februari 2012 bleek...
  2. Marketing Nieuws Uit Week 6 Februari 2012 Het marketing nieuws uit week 6 van februari 2012 ging...
  3. Marketing Nieuws Uit Week 7 Februari 2012 Het marketing nieuws van week 7 ging o.a. over eng...
  ]]>
  http://www.motrizmarketing.nl/marketing-nieuws/marketing-nieuws-week-9-februari-2012/feed 2
  Meer Twitter Volgers In Maar 10 Minuten Per Dag http://www.motrizmarketing.nl/twitter-tips/meer-twitter-volgers http://www.motrizmarketing.nl/twitter-tips/meer-twitter-volgers#comments Wed, 29 Feb 2012 14:35:23 +0000 Dennis Miedema http://www.motrizmarketing.nl/?p=477 Wil je meer Twitter volgers voor je bedrijf maar heb je niet altijd de tijd? Volg dan dit 7 daags stappenplan wat maar 10 minuten per dag kost!

  Laten we eerst even eerlijk zijn: tuurlijk, je wil meer Twitter volgers maar je hebt genoeg andere dingen om te doen voor je bedrijf. Dingen zoals email marketing misschien of zoekmachine optimalisatie of AdWords.

  Hierdoor kun je het je niet veroorloven om zomaar even naar Twitter te gaan op zoek naar meer followers op Twitter, want voor je het weet zit je er uren op en daar zullen je andere activiteiten onder leiden.

  Ik had hetzelfde probleem (teveel tijd besteden aan Twitter) en irriteerde me er dood aan omdat het resultaat (of het gebrek aan resultaten) van social media zo moeilijk te meten is.

  Daarom heb ik een 7 daags stappenplan van 10 minuten per dag “uitgevonden” waarmee je resultaten kunt boeken en dus meer Twitter volgers kunt krijgen, maar ondertussen zul je ook nog tijd hebben voor andere dingen en dus niet gedwongen worden om tig Tweets per uur eruit te pompen zoals sommige mensen doen.

  Laten we daarom snel het stappenplan doornemen! Lees hieronder verder…

  Dag 1) Meer Twitter Volgers Is “Pullen”, Niet Pushen

  Op dag 1 ga je 10 minuten besteden aan reageren op andere mensen in je markt. Waarom?

  Natuurlijk wil je meer followers op Twitter die vervolgens je website bezoeken en kopen, kopen, kopen à la Media Markt, maar daarvoor moeten we eerst een misverstand uit de wereld helpen:

  Dat doe je niet door constant over pagina’s op je website op te scheppen (pushen), maar door de interactie met mensen aan te gaan en ze jouw website te laten ontdekken (“pullen”).

  Anders gezegd: wat werkt beter… voor de voordeur van je bedrijf gaan schreeuwen om aandacht (pushen) OF mensen een reden geven om naar binnen te wandelen en vervolgens rustig een gesprek met ze aan te gaan (pullen)?

  Als je resultaten wilt boeken met social media in de vorm van bijvoorbeeld meer Twitter volgers dan doe je dat het snelst door te reageren op wat andere mensen zeggen in plaats van door links naar je sites op je profiel te knallen.

  Waarom? Als ze jouw reactie leuk/slim/goed/grappig/interessant vinden dan volgen ze jou vanzelf! Betekent dit nou dat je nooit maar dan ook nooooooit een link naar je site op je profiel mag zetten? Nee, maar het betekent wel dat je het met mate moet doen.

  Ik hoor je op dit moment denken: “Oke, op dag 1 ga ik reageren op mensen en daarmee kreeg ik meer Twitter volgers. Maar hoe doe je dat? Hoe vind je mensen om op te reageren?”

  Stel nou dat je een bakker bent. Dan ga je naar Twitter, log je in en typ je in de zoekbalk een aantal woorden die met jouw product/beroep te maken hebben met een # ervoor. Zo zoek je op een hashtag, oftewel wie er over dat specifieke onderwerp praten. Voorbeeld:

  Zo kun je meer Twitter volgers krijgen dankzij hashtags
  Zoals je hier ziet kun je vaak dankzij één hashtag meerdere nieuwe hashtags vinden om op te zoeken

  Vervolgens kun je dan als bakker de interactie aangaan door te vragen wat andere bakkers meemaken op de bakkerijdagen, wat iemand haalt die net bij de bakker is geweest of er naar toe wilt gaan, etc.

  Doel: reageer op 6-7 mensen. Misschien klinkt het nu even onzinnig, maar hoe vaker je dit 7 daags stappenplan herhaalt hoe meer Twitter volgers je zult krijgen omdat mensen je beginnen te herkennen, je reacties leuk vinden, enzovoorts.

  Dag 2) Meer Twitter Volgers Krijg Je Door Uit Te Dagen

  Op dag 2 ga je 10 minuten besteden aan het “uitlokken” van reacties van mensen. Waarom?

  Omdat Twitter met 140 tekens werkt zijn reacties en Tweets van mensen vaak impulsief. Als je dus meer followers op Twitter wilt dan moet je hier op inspelen door subjectieve dingen te zeggen of te vragen die impulsiviteit uitlokken.

  Stel je bent bijvoorbeeld een advocaat en op zoek naar meer klanten. Dan kun je mensen op Twitter uitdagen door een stelling te Tweeten, bijvoorbeeld:

  Een makkelijke manier om meer Twitter volgers te krijgen is mensen uitdagen met stellingen
  Als je mensen uitdaagt met een stelling die te maken heeft met één van de onderwerpen die vaak in het nieuws komt de laatste tijd dan krijg je geheid meer Twitter volgers!

  Online privacy is een hot topic op dit moment zeker nu het ene na het andere bedrijf gehackt wordt en mensen hun gegevens op straat liggen, dus dat is perfect om over te praten als advocaat.

  Ik hoor je denken: “maar krijg ik straks nou echt meer Twitter volgers door één keer een stelling op mijn profiel te zetten?”

  Antwoord: nee. Het is het beste om gedurende de week 2-3 stellingen te Tweeten en mensen hier één tot twee keer aan te herinneren. Hoe doe je dat?

  Simpel: ga Hootsuite gebruiken. Hootsuite is een tool waarmee je berichten voor bijvoorbeeld Twitter kunt inplannen om later te versturen. Op die manier kun je dus op één dag voor meerdere dagen stellingen en reminders over die stellingen inplannen.

  Meer followers op Twitter krijgen is een eitje geworden dankzij Hootsuite
  Hootsuite en een paar voordelen van het gebruiken van deze tool

  Doel: probeer 5-10 reacties te krijgen deze week en reageer vervolgens op dag 1 van volgende week weer op die reacties zodat het gesprek niet dood kan bloeden.

  Dag 3) Menselijk Zijn Leidt Tot Meer Twitter Volgers

  Op dag 3 ga je 10 minuten besteden aan het voor mensen mogelijk maken om je iets persoonlijker te leren kennen. Waarom?

  Social media gaat om interactie op een persoonlijke manier, dus alleen maar reageren op andere mensen is niet genoeg. Je moet ook iets van jezelf laten zien om meer followers op Twitter te krijgen.

  Hoe doe je dat? Vertel iets over die ene leuke serie of film die je laatst gekeken hebt of hoe je meestal naar je werk gaat of deel je mening over iets anders uit de persoonlijke sfeer.

  Let er alleen wel op dat je meer Twitter volgers krijgen wel kunt vergeten als je elke dag en de hele dag lang aankomt met Tweets zoals deze:

  Niemand krijgt meer followers op Twitter door onzinnige Tweets te plaatsen
  Het is prima om wat persoonlijkheid te tonen op je Twitter profiel om daarmee meer Twitter volgers proberen te krijgen, maar ga alsjeblieft NIET je profiel hele dagen lang doodgooien met wat je nu eet, dat je net wakker bent, dat je buiten loopt, etc.

  Ik vind dat de hoeveelheid nutteloze Tweets door medewerkers van bedrijven eigenlijk beperkt moet worden in een social media beleid, maar ik moet eerlijk bekennen dat ik soms ook zo mijn dagen heb ;)

  Goede vraag: stel nou dat je een bedrijf bent met meerdere werknemers en een “corporate” Twitter account, hoe kom je dan aan meer volgers door persoonlijk te zijn? Simpel: geef een blik achter de schermen.

  - Kijk, dit zijn onze medewerkers (foto)
  - Zo wakker ziet iedereen er bij ons ’s ochtends uit (foto)
  - Grappigste opmerking van een medewerker deze week
  - Etc.

  Dag 4) Meer Twitter Volgers Is Geven En Nemen

  Op dag 4 ga je 10 minuten besteden aan andere mensen/bedrijven helpen om hun doelen te bereiken via Twitter. Waarom?

  Veel Retweets komen van mensen/bedrijven wiens Tweets jij recent of in het verleden een Retweet gegeven hebt. Als je meer Twitter volgers wilt is het dus slim om een goede opmerking of een goed artikel van iemand anders te promoten op jouw profiel door middel van een? Juist: Retweet!

  Vergeet niet de kracht van de Retweet: niet alleen helpt het je qua website zoekmachine optimalisatie, maar het zet je ook in de schijnwerpers op een ander profiel want alle volgers van dat profiel zullen jouw bericht zien.

  Doel: Retweet 2-3 dingen, dus niet teveel en niet te weinig en doe het alleen als het ook echt nuttig is. Als je namelijk dingen gaat lopen Retweeten die totaal niet bij je passen of eigenlijk niet leuk kunt vinden dan val je al snel door de mand.

  Dag 5) Meer Followers Op Twitter Door Zelf Te Volgen

  Op dag 5 ga je 10 minuten besteden aan om je heen kijken. Wie in jouw markt zegt interessante of grappige dingen? Volgen die hap!

  Een paar dingen waar je op moet letten als je meer followers op Twitter wilt:

  - Het geeft niet als mensen heel veel Tweets per dag plaatsen, maar wel als ze 9 van de 10 keer aan het pushen zijn in plaats van aan het pullen

  - Voort wat hoort wat, maar als iemand maar een paar volgers heeft dan heb je er niet heel veel aan. Mik op mensen met enkele tientallen tot honderden (of zelfs duizenden) volgers

  Doel: 10-15 interessante mensen volgen. Het leuke is dat als ze zien dat jij ook een interessant profiel hebt (en dat zullen ze zien als je dit stappenplan volgt) ze je bijna altijd terug zullen volgen. Hierdoor komen jouw berichten op hun profiel terecht, zien andere mensen ze dus en daar krijg jij weer meer Twitter volgers van op de lange termijn.

  Dag 6) Meer Twitters Volgers Door Niks Te Doen

  Hoe meer en/of vaker je met Twitter bezig bent, hoe slimmer het is om ook even een dagje (bijna) niets te doen. Waarom?

  Om het even kort door de bocht op z’n Engels te zeggen: nobody likes an attention whore!

  Als mensen je dag na dag… na dag het ene na het andere zien Tweeten dan kunnen ze moe worden van je. Hey, ik zou het ook worden. Oftewel: besteed die 10 minuten van vandaag liever aan wat je volgende week nog beter kunt doen dan aan onzin Tweets plaatsen.

  Dag 7) Grappenmakers Hebben Meer Twitter Volgers

  Op dag 7 ga je 10 minuten besteden aan de minder serieuze kant van het leven en zeker als dag 7 in het weekend (vrijdag t/m zondag) valt. Waarom?

  Vergeet nooit: mensen volgen die personen/bedrijven waar ze niet alleen iets van kunnen leren, maar die ook entertaining zijn, persoonlijk zijn, die zichzelf niet altijd serieus nemen.

  Daarom is het goed om eens per week wat tijd te steken in het toevoegen van een flinke scheut humor aan je Twitter profiel, want daarmee krijg je meer Twitter volgers en zeker als je het een aantal weken kunt volhouden.

  Hoe doe je dat? Zoek eens wat grappen op over jouw vakgebied via een Google of een Bing zoekmachine. Als copywriter bijvoorbeeld komen er dan zulke dingen voorbij:

  Waarom moeilijk doen om meer Twitter volgers te krijgen als je ook gewoon humor kunt gebruiken?
  Een voorbeeld van hoe een copywriter met humor entertaining kan zijn voor (potentiële) klanten

  Kortom: als mensen om je kunnen lachen volgen ze je eerder dan wanneer het één grote, droge boel informatie is op je profiel en that’s it.

  Hulp Nodig Bij Het Krijgen Van Meer Twitter Volgers?

  Ben je nog steeds niet helemaal gewend aan Twitter? Of heb je misschien al van alles geprobeerd om meer Twitter volgers te krijgen maar werkt het op de één of andere manier niet?

  Neem dan nu contact met ons op en wij zoeken samen met je uit wat het beste plan van aanpak is voor jouw markt en we zetten dit plan van aanpak vervolgens graag voor je in gang.

  Met bijna 4 jaar ervaring met social media als Twitter, Facebook en Hyves is Motriz Marketing meer dan ervaren genoeg om je te helpen met de social media resultaten te behalen die je wilt behalen zonder dat je totaal geen tijd meer hebt voor andere marketing activiteiten.

  En zoals wij altijd zeggen: op naar meer verkeer, meer conversies en meer business!

  Dennis Miedema
  Motriz Marketing

  No related posts.

  ]]>
  http://www.motrizmarketing.nl/twitter-tips/meer-twitter-volgers/feed 2
  Marketing Nieuws Week 8 Februari 2012 http://www.motrizmarketing.nl/marketing-nieuws/marketing-nieuws-week-8-februari-2012 http://www.motrizmarketing.nl/marketing-nieuws/marketing-nieuws-week-8-februari-2012#comments Sun, 26 Feb 2012 12:45:33 +0000 Dennis Miedema http://www.motrizmarketing.nl/?p=469
 • Marketing Nieuws Uit Week 5 Februari 2012 In het marketing nieuws van week 5 februari 2012 bleek...
 • Marketing Nieuws Uit Week 6 Februari 2012 Het marketing nieuws uit week 6 van februari 2012 ging...
 • Marketing Nieuws Uit Week 7 Februari 2012 Het marketing nieuws van week 7 ging o.a. over eng...
 • ]]>
  Het marketing nieuws van week 8 ging over privacyschending door Google, internet censuur door overheden, hackers en meer. Lees snel verder!

  Ook deze week stond het marketing nieuws weer bol van de cyber security problemen en bedrijven en overheden die te ver zijn gegaan wat betreft privacy en/of censuur.

  Wat dat betreft lijkt het marketing nieuws van deze week precies hetzelfde als week 7 én als week 6 van 2012, dus als je nou nog niet de trends van het jaar op online marketing gebied herkent dan vraag ik me af of je de laatste paar weken in een grot hebt gezeten.

  Marketing Nieuws Item 1) Engeland Slaat Alle Internet Activiteit Op

  Deze week kwam een nieuw anti-terrorisme plan van de Britten voorbij in het marketing nieuws en JEZUS wat wordt er weer gekakt op mensen hun privacy!

  Het nieuw Britse Terrorismeplan maakt het namelijk mogelijk om de gegevens van internetgebruikers een jaar lang op te slaan. Daaronder vallen telefoongesprekken, sms’jes, e-mailverkeer en online bezoeken. Daarnaast kunnen de veiligheidsdiensten informatie opvragen over berichten die geplaatst zijn op sociale netwerken zoals Facebook en Twitter.

  Lees: big brother is watching you!

  Big brother voorkomt marketing van bedrijven en privacy van mensen
  Komt er een tijd waarbij alleen goedgekeurde bedrijven (multinationals) aan online marketing mogen doen en alleen goedgekeurde mensen (collaborateurs) het internet op mogen?

  ALLES wat IEDEREEN in Engeland doet op het internet wordt gevolgd. Ondertussen is de kans om dood te gaan door terrorisme vele malen kleiner dan de kans om dood te gaan door een wespensteek (Google het maar), maar dat zie je natuurlijk niet voorbij komen in het marketing nieuws… dus bij deze!

  Kijkend naar de afgelopen weken, vraag ik mij bovendien af hoe lang het duurt voordat deze gegevens in handen vallen van een hacker. Stel je eens voor: een hacker perst je af wegens negatieve berichten over je baas die je alleen met vrienden op Facebook had gedeeld.

  Een enge gedachte…

  Marketing Nieuws Item 2) Microsoft En Google Bekvechten

  Nadat vorige week in het marketing nieuws bekend werd dat Google privacyinstellingen omzeild van Safari, maakt Microsoft deze week bekend dat ze dit ook doen in Internet Explorer.

  Er werden cookies geplaatst zonder toestemming terwijl de nieuwste versie(s) van IE standaard geen cookies van derden toestaat. Google zegt dat het probleem bij Microsoft ligt, omdat het gebruik maakt van P3P-protocol en deze is volgens Google verouderd. Google ondersteunt dit protocol niet omdat bepaalde functies, zoals het herkennen van voorkeuren van gebruikers, dan niet meer mogelijk zijn.

  Ook Facebook liet tussen neus en lippen door bijna tegelijkertijd met bovenstaand marketing nieuws weten dit protocol niet te gebruiken. Natuurlijk niet, want dan zou het afgelopen kunnen zijn met gegevens van internet gebruikers ongemerkt volgen via de Like knop/ingelogd blijven functie en dat is natuurlijk slecht voor de inkomsten uit advertenties hè!

  Heel opmerkelijk is dat deze week ook bekend werd dat Google, naast Mozilla en Microsoft, de do not track button zal ondersteunen. Met één druk op deze knop kunnen gebruikers aangeven dat hun surfgedrag niet gevolgd mag worden om te gebruiken voor gericht adverteren.

  Nu vraag ik je: deze knop is funest voor een bedrijf als Google wat tracking nodig heeft voor advertenties (AdWords), website statistieken (Analytics), etc. dus waarom ondersteunen ze deze?

  Antwoord: of omdat ze nu al weten hoe ze deze kunnen omzeilen OF omdat het andere partijen in hetzelfde speelveld uit de markt drukt wegens al het papierwerk en de kosten die erbij komen kijken. Hou het marketing nieuws van het komende half jaar à jaar maar in de gaten en je zult weten dat ik gelijk heb…

  De do not track button werd in het marketing nieuws van de week gesteund door opvallende partijen
  Als Google de do not track button steunt dan is er meer aan de hand dan er op het eerste gezicht lijkt te zijn. Hou het marketing nieuws dus in de gaten voor meer info!

  Marketing Nieuws Item 3) Pakistan Komt Met Eigen E-Censuur

  Dit Pakistaanse e-censuur systeem maakt het mogelijk om toegang tot bepaalde ‘onfatsoenlijke’ websites te blokkeren en hetzelfde is mogelijk voor het blokkeren van IP-adressen (internet gebruikers dus).

  Eerder heeft de Pakistaanse overheid al Facebook en YouTube geblokkeerd nadat een cartoonist op Facebook had opgeroepen om afbeeldingen te maken van de profeet Mohammed. Als klap op de vuurpijl dreigde ze Google en YouTube in het geheel te blokkeren als ze niet mee zouden werken met onderzoek naar misdaden die gelinkt kunnen zijn aan terrorisme.

  Als we even kijken naar het nieuws uit Iran dan zien we dat ook daar de overheid via het internet de touwtjes in handen wil hebben. Zo komen allemaal berichten binnen over met name beveiligde buitenlandse websites die uit de lucht worden gehaald en dus niet meer toegankelijk zijn voor de inwoners van Iran.

  Dit soort landen blokkeren (of vertragen) websites, het uploaden van video’s, etc. tijdens protesten en waarschijnlijk ook tijdens verkiezingen dus de grote vraag op dit moment is: wanneer zien we in het marketing nieuws dat de rest van de wereld er ook aan moet geloven? Ik vind het ongepast dat landen komen met een social media beleid dat vrijheid van meningsuiting probeert te voorkomen.

  Overig Marketing Nieuws

  Hieronder volgt een kort overzicht van het overige marketing nieuws van week 8, 2012:

  - Defensie getipt over lek in communicatiesysteem

  De hacktivisten van Anonymous hebben defensie getipt over beveilingsproblemen in het systeem waarmee verschillende kazernes communiceren met elkaar. Het systeem dat wordt gebruikt voor videovergaderingen blijkt in een hand omdraai gekraakt te kunnen worden en vervolgens kan de gehele vergadering worden gevolgd. Apart: medewerkers kwamen zelf met deze software, maar niemand vroeg zich ook maar even af wat de potentiële risico’s waren? Luiheid ten top weer.

  - Eigenaar Megaupload op vrije voeten

  Na het betalen van een borgsom, is Kim Dotcom, de baas van Megaupload, vrijgelaten. Hij wordt ervan verdacht veel geld te hebben verdiend met het verspreiden van illegale kopieën van auteursrechtelijk beschermde bestanden. Ondertussen wordt artikel na artikel waarin Dotcom afgeschilderd wordt als een in- en inslecht persoon gepubliceerd, terwijl YouTube en andere partijen net zo hard meedoen aan het schenden van copyright. Hoezo hypocriet?

  - Nationale Theaterkassa gehackt

  Hierbij zijn o.a. creditcardgegevens en bankrekeningnummers van klanten gelekt. Er was geen wachtwoord nodig om bij deze gegevens te komen, omdat er eerder inbraak is gepleegd door een hacker op dezelfde database en de beveiliging toen werd uitgezet. Het zoveelste slachtoffer uit een inmiddels lange lijst van gehackte bedrijven.

  - YouPorn gehackt

  Gegevens van bezoekers van de populaire pornosite zijn vervolgens door de hacker openbaar op internet geplaatst waarschijnlijk om mensen voor schut te zetten. Voeg maar toe aan het lijstje van hierboven zou ik zeggen! Ik zie de wetten die het internet ernstig beperken wegens alle hacker drama’s inmiddels al om de hoek komen lopen, maar goed.

  - Wie is de derde oprichter van Apple?

  Ooit gehoord van Ron Wayne? Hij is naast Steve Jobs en Steve Wozniak één van de oprichters van Apple. Het kan zijn dat je nooit van deze man hebt gehoord, want hij verliet na 12 dagen het bedrijf al en verkocht zijn aandelen voor maar 800 euro (!).

  Wat zal hij een spijt hebben! Hij laat weten in een bericht op Facebook dat hij nog even was gebleven als hij wist dat Apple zo groot zou worden maar dat is mosterd na de maaltijd natuurlijk. Wat ik me afvraag is waarom hij jaaaaaren geleden met de iPod zich niet een weg terug in het bedrijf had gekocht, want dan was hij nu waarschijnlijk alsnog een multimiljonair geweest.

  Maar goed, dit was het marketing nieuws van week 8! Ik hoop dat je er van genoten hebt en volgende week weer langs komt voor een overzicht van het nieuws in marketing land. Lees voor meer informatie en achtergronden bij het nieuws ook eens het marketing nieuws van week 7.

  Op naar meer verkeer, meer conversies en meer business!

  Dennis Miedema
  Motriz Marketing

  Related posts:

  1. Marketing Nieuws Uit Week 5 Februari 2012 In het marketing nieuws van week 5 februari 2012 bleek...
  2. Marketing Nieuws Uit Week 6 Februari 2012 Het marketing nieuws uit week 6 van februari 2012 ging...
  3. Marketing Nieuws Uit Week 7 Februari 2012 Het marketing nieuws van week 7 ging o.a. over eng...
  ]]>
  http://www.motrizmarketing.nl/marketing-nieuws/marketing-nieuws-week-8-februari-2012/feed 1